Δρ. Ιωάννης Μπαρμπουνάκης

  • Job
    Καθηγητής Εφαρμογών
  • Specialized
  • Experience
  • Email
    ioannisb@chania.teicrete.gr
Τομέας Αυτοματισμού και Πληροφορικής
22%

Ο Δρ. Ιωάννης Μπαρμπουνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Το 1991 ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές, λαμβάνοντας το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1993 και το 2000, έλαβε το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στις Τηλεπικοινωνίες από το Τμήμα ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Kρήτης και το Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ στο  Ηνωμένο Βασίλειο, εκπονώντας την εργασία με τίτλο «Τεχνικές Διόρθωσης Σφαλμάτων για την Γενική Κατηγορία των Συσχετισμένων Κωδικοποιημένων Σημάτων Συνεχούς Διαμόρφωσης Φάσης».

Ο Δρ. Ι. Μπαρμπουνάκης έχει συνεργαστεί με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων, από την ίδρυσή του το 1995. Από το 2006, είναι εκλεγμένος καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Ηλεκτρονικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Είναι επίσης υπεύθυνος του εργαστηρίου Μικροϋπολογιστών και κύριος συντονιστής του εργαστηρίου Δικτύων με εφαρμογές σε πραγματικά Περιβάλλοντα, στο ίδιο Τμήμα. Από τον Ιούνιο του 2010, έχει αναλάβει Επιστημονικός Υπεύθυνος του Γραφείου Τηλεπικοινωνιών & Δικτύων του Παραρτήματος Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, Τεχνολογίες Υπολογιστικών Πλεγμάτων (Πλέγματα Δεδομένων, Υπολογιστικά Πλέγματα),  Αποδοτικότητα και Απόδοση Δικτύων Δεδομένων, Εφαρμογές Μικροϋπολογιστών στις Τηλεπικοινωνίες και Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων.

Έχει συνεργαστεί ενεργά σε αρκετά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα με έμφαση στην ποιότητα υπηρεσίας, στην απόδοση δικτυακών πρωτοκόλλων και στις τεχνολoγίες υπολογιστικών δομών.

O Δρ. Ι. Μπαρμπουνάκης έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές καθώς και σε διεθνή και εθνικά συνέδρια.  Έχει συγγράψει το κεφάλαιο “Introduction to WLL: Digital Service Technologies” in “Wireless local Loops Theory and Applications” ISBN: 0471-49846-7, June 2001, Wiley & Sons, England και το κεφάλαιο "GRIDS in community settings", in “Virtual Community Practices and Social Interactive Media: Technology Lifecycle and Workflow Analysis”, ISBN: 978-1-60566-340-1, April 2009, IGI Global Inc. Διατελεί επίσης ως κριτής σε διάφορα περιοδικά της ειδκότητάς του.

Διδασκαλία

Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα (Θεωρία ΤΛ5003 και Εργαστήριο ΤΛ5103)

Εφαρμογές Μικροϋπολογιστών στις Τηλεπικοινωνίες  (Θεωρία ΤΛ6004 και Εργαστήριο ΤΛ6104)

Ψηφιακά Συστήματα Επικοινωνιών (Θεωρία ΤΛ6001 και Εργαστήριο ΤΛ6101)

Δίκτυα Υπολογιστών (Θεωρία ΤΛ7001 και Εργαστήριο ΤΛ7101)

Νέα